NOS NieuwsAangepast

Kritiek IOC-lid op VS-delegatie

Een vooraanstaand Italiaans lid van het Internationaal Olympisch Comité heeft kritiek geuit op de samenstelling van de officiële Amerikaanse delegatie voor de opening van de Olympische Winterspelen in Sotsji.

Volgens Mario Pescante, chef internationale betrekkingen en oud-vicevoorzitter van het IOC, geven de Verenigde Staten een verkeerd signaal af door vier openlijk homoseksuele vertegenwoordigers te sturen. In de delegatie zitten onder anderen oud-tennisster Billie Jean King en ex-kunstschaatser Brian Boitano.

Podium

"De Amerikanen doen dat alleen maar om duidelijk te maken dat de homo-rechten in hun land wel gewaarborgd zijn", zei Pescante. "De Spelen zouden niet gebruikt moeten worden als een podium voor het promoten van rechten die in de sport heel normaal zijn."

Pescante deed zijn uitlatingen tijdens een vergadering van het Italiaanse Olympisch Comité. Die organisatie wilde niet reageren op de berichten die onmiddellijk in de Italiaanse pers verschenen.

Na afloop zei de IOC-vertegenwoordiger tegen persbureau AP dat hij niets tegen homo's heeft, maar duidelijk wilde maken dat politiek niet thuishoort op de Olympische Spelen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl