NOS NieuwsAangepast

Opa aangezien voor kinderlokker

Opa Joep Vullings uit Venray dacht even dat hij in moeilijkheden was, toen er opeens agenten voor de deur stonden. Bij de Limburgse omroep L1 deed hij zijn verhaal.

Iedere maandagmiddag passen hij en zijn vrouw op de kleinkinderen. Deze keer wilden de twee kleine meisjes graag naar de speeltuin. 's Middags zette opa de meisjes achterin zijn Honda Civic, in de kattenbak; konden ze een beetje zwaaien naar de andere weggebruikers. Volgens opa vinden de kinderen dat "keileuk". En het was maar een klein stukje naar de speeltuin.

Na een halfuurtje schommelen en glijden hadden de meisjes er wel weer genoeg van, en gingen de drie weer op huis aan. Deze keer probeerde de oudste van de twee kinderen, Meike van drie, zelf in de achterbak van de auto te klimmen. Daarbij stootte ze haar grote teen en Meike zette het op een huilen. Ontroostbaar was ze. Wat opa ook probeerde, het huilen hield niet op. Gelukkig was het leed, eenmaal bij oma thuis aangekomen, snel geleden.

Politie

Een kwartier later stond de politie voor de deur. "Bent u de eigenaar van een zwarte Honda Civic?" "Ja, die staat in de garage."

"Jammer", dacht opa nog. "Nou krijg ik een bon omdat de meisjes achterin hebben gezeten". Maar daar kwam de politie niet voor. De agenten kwamen een tip natrekken: een man had bij de speeltuin twee huilende kinderen in z'n achterbak gestopt en was hard weggereden.

Ouders

Aanvankelijk had opa nog enige moeite om de politieagenten ervan te overtuigen dat hij echt de opa was en dat dit geen ontvoering was. Gelukkig kwamen toen net de ouders de meisjes ophalen. De politie reageerde opgelucht, en de opa van de meisjes kan er nu wel om lachen.

Hij vindt het eigenlijk heel goed dat een oplettende burger het is gaan melden toen hij dacht dat er iets niet in de haak was. En ook dat de politie zo'n tip serieus neemt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl