NOS NieuwsAangepast

Uithangbord financiële sector stopt

Het bestuur van het Holland Financial Centre (HFC) is per 1 januari gestopt met de projecten en activiteiten. De terugtrekking van de overheid uit het samenwerkingsverband van toezichthouders, banken en andere financiële instellingen, is de belangrijkste reden.

Het HFC werd in 2007, vlak voor het uitbreken van de financiële crisis, opgericht om de Nederlandse financiële sector op de kaart te zetten. Het moest een uithangbord worden voor de sector, maar de bankencrisis zette een streep door veel ambities.

"Met het terugtrekken van de publieke kant, was het niet langer mogelijk de publiek-private samenwerking zinvol voort te zetten" aldus Jan Nooitgedagt van HFC.

Ambities

Begin vorig jaar stapte voorzitter en oud-topman van SNS Reaal Sjoerd van Keulen al op. Hij lag onder vuur vanwege zijn rol bij SNS Reaal rond de vastgoedfinanciering.

Minister Dijsselbloem van Financiën gaf toen ook aan te stoppen met de publiek-private samenwerking binnen het HFC, om elke schijn van rolvermenging tussen banken, toezichtouders en overheid weg te nemen.

Voor het goed lopende starterscentrum HFC Plaza aan de Zuidas wordt nog gesproken met een mogelijke koper.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl