NOS NieuwsAangepast

Loodsen kamp Waalre moeten weg

De loodsen op het woonwagenkamp in Waalre moeten definitief weg. De Raad van State zegt dat de loodsen illegaal zijn, omdat ze niet in het bestemmingsplan staan.

De bewoners van het kamp spanden een zaak aan tegen de gemeente, omdat die zou hebben toegezegd dat de loodsen gelegaliseerd worden. Volgens de Raad van State heeft de gemeente nooit onvoorwaardelijke toezeggingen gedaan.

Wettelijke eisen

De gemeenteraad had in 2006 wel het voornemen om de loodsen en schuren op het terrein in het bestemmingsplan op te nemen. Dat zou alleen gebeuren als de loodsen aan de wettelijke eisen voldoen en dat blijkt niet het geval.

"Hiermee heeft de gemeenteraad niet in strijd gehandeld met het vertrouwensbeginsel", oordeelt de Raad van State.

Brand

De bewoners van het woonwagenkamp zeggen dat de gemeente van standpunt is veranderd na de brand in het gemeentehuis van Waalre in 2012. Er waren al snel geruchten dat bewoners van het kamp achter de aanslag zaten.

Toenmalig burgemeester De Wijkerslooth sprak volgens de bewoners ook negatief over het kamp. Een paar maanden na de brand ging De Wijkerslooth in gesprek met de bewoners. Dat gesprek leverde uiteindelijk niets op en veel bewoners waren vooral bang dat het hele kamp zou verdwijnen uit het bestemmingsplan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl