NOS VoetbalAangepast

Eredivisie halverwege: FC Groningen

FC Groningen heeft de jonge en ambitieuze Erwin van de Looi doorgeschoven naar de post van hoofdtrainer. Hij is de opvolger van Robert Maaskant, wiens contract na een jaar niet wordt verlengd. Maaskant eindigt met Groningen als zevende. Met de klassering is niet zoveel mis, wel met de manier waarop die behaald wordt. Het spookt niet meer in de Euroborg. Van de Looi krijgt als belangrijkste opdracht mee om het publiek bij thuiswedstrijden te vermaken.

In de selectie geen opvallende wijzigingen. Van de Looi moet het doen met een jonge selectie en dus waarschuwt hij voor wisselvallige resultaten. Dat blijkt te kloppen. Forse nederlagen bij Cambuur en FC Twente worden afgewisseld met zeges tegen PSV en mooie remises tegen Ajax en Vitesse. Toch handhaaft Groningen zich keurig in de subtop en aan de doelstelling wordt voldaan: de wedstrijden in de Euroborg zijn vaak doorspekt met vuur.

Met Richairo Zivkovic heeft Groningen een groeibriljant in het elftal. De 17-jarige aanvaller lost Arjen Robben af als jongste doelpuntenmaker ooit bij Groningen. En het mooiste doelpunt na een half seizoen eredivisie is ook te zien in de Euroborg. Michael de Leeuw scoort tegen NEC op Bergkamp-achtige wijze. Het is de bekroning op een wedstrijd die in het teken staat van clubicoon Martin Koeman. De vader van eredivisiecoaches Erwin en Ronald overlijdt op 18 december en wordt groots herdacht.

Groningen zal de lijn die het dit seizoen heeft ingezet na de winterstop door willen trekken. Misschien dat er via de play-off's zomaar een ticket voor de Europa League uitrolt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl