NOS NieuwsAangepast

Excuses Israël voor minister Kerry

De Israëlische minister Yaalon van Defensie heeft excuses aangeboden voor opmerkingen over de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken. Een Israëlische krant schreef gisteren dat Yaalon zich uiterst kritisch had uitgelaten over John Kerry.

"Kerry kan me niets leren over het conflict met de Palestijnen", citeert de krant Yedioth Ahronoth gisteren uit privégesprekken van de minister. Volgens Yaalon wordt Kerry gedreven door een "ongekende bezetenheid" en een "messianistisch gevoel" in het Midden-Oostenconflict.

"Wat ons misschien kan redden is als Kerry een Nobelprijs wint en ons verder met rust laat", schamperde Yaalon verder. Als lid van de rechtse Likud-partij is hij al langer erg sceptisch over de kansen op een vredesakkoord met de Palestijnen.

'Niet verwacht'

Het Witte Huis reageerde verbolgen op de uitlatingen. Een woordvoerder zegt dat Kerry non-stop werkt aan de veiligheid voor Israël. "Dat hadden we niet verwacht van een bondgenoot.

"De minister biedt zijn excuses aan als minister Kerry beledigd is door zijn woorden", zei een woordvoerder van Yaalon gisteravond laat. "We stellen het harde werk van minister Kerry op prijs."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl