NOS NieuwsAangepast

Spectaculaire roof op autobahn

Dieven hebben in Duitsland op spectaculaire wijze een vrachtauto met iPhones en iPads beroofd. De dieven braken op de autobahn bij een snelheid van zo'n 90 kilometer per uur de truck open en namen tientallen telefoons en tablets mee.

De vrachtwagen was onderweg van Waalwijk naar Tsjechië. De chauffeur had in de buurt van Dortmund een langere pauze ingelast. Omdat hij dat deed op een verlichte parkeerplaats, gaat de politie ervan uit dat de dieven niet daar, maar tijdens de rit hebben toegeslagen.

125 iPads

De daders zouden ergens tussen Dortmund en Kassel vlak achter de vrachtwagen zijn gaan rijden. De chauffeur kon hen daardoor niet zien. Een van de criminelen zou via het zij- of dakraam op de motorkap zijn geklommen en daar het slot van de vrachtauto hebben opengebroken. Vervolgens maakten ze 125 iPads, 30 iPhones, vier iPad-mini's en twee Apple-toetsenborden buit. De spullen hebben een waarde van 70.000 euro.

De Duitse politie spreekt van een spectaculaire roof. Omdat er vrijwel niemand op de weg was, erkennen de agenten dat het ondoenlijk is om de daders te vinden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl