NOS VoetbalAangepast

Twijfels Van Basten over Seedorf

Marco van Basten vindt dat AC Milan een risico neemt door Clarence Seedorf aan te stellen als trainer. De sc Heerenveen-coach en oud-spits speelde zelf van 1987 tot 1993 voor Milan.

"Milan is een grote club en zit momenteel met veel moeilijkheden", zegt Van Basten op de nieuwjaarsreceptie van Heerenveen. "Ik denk dat ze daar een ervaren trainer kunnen gebruiken. Ze kiezen voor Seedorf. Wat ook wel weer te begrijpen is, maar aan de andere kant is het ook wel een risico, denk ik. Je moet maar afwachten hoe hij het daar gaat oplossen."

Seedorf maakte dinsdagmiddag aan alle geruchten een eind door op een speciaal belegde persconferentie te bevestigen dat hij de nieuwe trainer van AC Milan is. Hij volgt de ontslagen Massimiliano Allegri op.

Belangrijke zaken

Van Basten ziet ook punten die in het voordeel van Seedorf spreken. "Hij heeft daar tien jaar gespeeld, hij kent de mentaliteit. Hij spreekt goed Italiaans, heeft twintig jaar carrière achter de rug. Dat zijn belangrijke zaken. Maar goed, het trainerschap is iets anders dan voetballer zijn."

"Ik vind het niet heel verstandig, maar het is niet mijn keuze. Het verschil met mij is dat hij tot nu toe nog steeds heeft gespeeld. Ik was er na mijn carrière helemaal uit en moest het weer oppakken."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl