NOS VoetbalAangepast

Seedorf: ik word trainer AC Milan

Clarence Seedorf is definitief de nieuwe hoofdtrainer van AC Milan. Dat heeft de 37-jarige Nederlander dinsdag op een speciaal belegde persconferentie in Rio de Janeiro bevestigd.

"Ik ga stoppen met voetballen na 22 jaar. Het was een moeilijke beslissing. Ik heb de beslissing pas vanochtend genomen, ik heb een moeilijke nacht gehad", zei Seedorf, die daarna bekendmaakte dat hij de nieuwe trainer van AC Milan is.

"De ervaring die ik heb opgedaan in Brazilië bij Botafogo zal ik meenemen naar Milan", vertelde hij. Seedorf hield zich verder stil over Milan. "Ik ga verder niets zeggen over de toekomst." Naar verluidt gaat de oud-Ajacied een contract tot medio 2016 ondertekenen.

"Moeilijke beslissing"

Seedorf begon zijn persconferentie met het bedanken van alles en iedereen bij Botafogo. "Ik ben tevreden over wat ik heb gepresteerd in mijn carrière en wat ik bij Botafogo heb gedaan. Ik wil een aantal personen bedanken. Met Oswaldo de Oliveira had ik een fantastische relatie", zei hij over zijn vorige trainer, die onlangs vertrok bij de club.

"Ik hoop dat Botafogo op dezelfde professionele weg doorgaat. Ook hoop ik dat Brazilië een fantastisch wereldkampioenschap tegemoet gaat."

Ontslag Allegri

AC Milan, dat zondag met 4-3 verloor van het bescheiden Sassuolo, ontsloeg maandag Massimiliano Allegri. Mauro Tassotti was benoemd tot de tijdelijke opvolger van Allegri.

Seedorf had in zijn contract bij Botafogo een clausule opgenomen zodat hij makkelijk kon vertrekken. Hij is al geruime tijd bezig met zijn trainersdiploma. Via de KNVB heeft hij de mogelijkheid gekregen om de cursus op afstand te volgen, omdat hij als voetballer uitzonderlijke prestaties heeft neergezet. In mei 2014 zou zijn cursus afgerond moeten zijn.

Er wacht Seedorf een lastige klus bij AC Milan. De 'Rossoneri', waarvoor hij van 2002 tot 2012 speelde, wonnen dit seizoen pas vijf keer in negentien wedstrijden en staan slechts elfde in de Italiaanse Serie A. Koploper Juventus heeft een voorsprong van dertig punten op Milan.

In de Champions League gaat het wel iets beter. Ten koste van Ajax werd de knockoutfase bereikt. Daarin is Atlético Madrid de tegenstander.

Debuut als speler in 1992

Seedorf begon zijn carrière bij Ajax en maakte in 1992 tegen VVV zijn debuut in het betaald voetbal. Daarna kwam hij nog uit voor Sampdoria, Real Madrid, Internazionale en AC Milan. Seedorf won vier keer de Champions League, met drie verschillende clubs: Ajax (1995), Real Madrid (1998), AC Milan (2003 en 2007). In totaal pakte hij 23 prijzen in zijn 22 jaar durende loopbaan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl