NOS NieuwsAangepast

Minister: beleid M-O is duidelijk

Minister Timmermans vindt het ontmoedigingsbeleid van het kabinet in het Midden-Oosten duidelijk. "Ik ben nog geen bedrijven tegengekomen die het onduidelijk vinden", zei hij in de Tweede Kamer op vragen van de SGP.

Vorige week werd bekend dat PGGM de banden met vijf Israëlische banken verbreekt, omdat die investeren in Joodse nederzettingen op de Westelijke Jordaanoever. SGP-leider Van der Staaij zei toen dat er een boycotsfeer ontstaat ten opzichte van Israël en hij herhaalde dat vandaag.

Hij vindt het ontmoedigingsbeleid onduidelijk. Volgens hem moet Nederland ermee stoppen en Kamerlid Voordewind van de ChristenUnie is dat met Van der Staaij eens.

Geen investeringen

Het ontmoedigingsbeleid houdt in dat Nederlandse bedrijven worden ontmoedigd om investeringen te doen in of ten behoeve van Israëlische nederzettingen in de bezette gebieden. Timmermans benadrukte dat dat beleid al bestaat sinds 2006 en dat bedrijven zelf verantwoordelijk zijn voor wat ze doen. Hij verweet de critici dat zíj voor onduidelijkheid zorgen en daar politieke motieven voor hebben.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl