NOS VoetbalAangepast

"Seedorf als keizer binnengedragen"

Internationaal wordt dan misschien betwijfeld of Clarence Seedorf wel genoeg ervaring als trainer heeft voor een grote club als AC Milan, in de Italiaanse ochtendkranten is geen spoor van twijfel te vinden. Clarence Seedorf wordt Italië binnengedragen als een keizer. "Clarence, jij moet het proberen", schrijft La Gazzetta dello Sport op de voorpagina.

Volgens de sportkrant is de terugkeer van Seedorf een 'ware liefdesgeschiedenis'. "Seedorf heeft zijn wortels diep in de club. Hij is een groot leider. Een sterke man met eigen ideeën", aldus La Gazzetta dello Sport. "Een intelligent en nobel man. Charismatisch. En zelfs eleganter dan Silvio Berlusconi zelf. Hij heeft zijn liefde voor AC Milan nooit onder stoelen of banken gestoken."

De sportkrant Tuttosport schrijft op de voorpagina: "Sinaasappelsap", als verwijzing naar de Nederlandse oranje-kleur. "Revolutie bij AC Milan. Barbara (Berlusconi) wint", aldus de krant uit Turijn.

Volgens La Stampa komt de Nederlander op het juiste moment: "AC Milan is een ingeslapen club. Seedorf is de juiste man om de club een schop onder z'n kont te geven." Il Messaggero: "Seedorf, de winnaar, keert als trainer terug''.

De enige kritische noot komt van de AC Milan-supporters. In een enquete van één van de ochtendkranten vindt ruim vijftig procent dat Seedorf te weinig ervaring heeft om de nieuwe trainer van de club te worden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl