NOS NieuwsAangepast

Haagse jeugdbende opgerold

In Den Haag zijn zeker 200 politiemensen ingezet om de harde kern van een groep jongeren op te pakken. De groep veroorzaakt al ruim een jaar overlast in de regio.

Het gaat om elf leden van een groep van zeventig voornamelijk allochtone jongeren die ook verantwoordelijk worden gehouden voor een reeks geweldsincidenten in de wijk rond de Beresteinlaan.

De jongeren zijn tussen de 17 en 21 jaar. Tien van hen zijn vanmorgen van hun bed gelicht. Eén werd aangehouden in een auto op straat. Ze worden onder meer verdacht van zeker 25 inbraken in de regio Den Haag.

Soepel

NOS-verslaggever Roel Pauw was aanwezig bij de actie. Volgens hem zijn de jongeren in tien minuten tijd opgepakt en verliep de actie soepel. Bij de arrestatie waar hij bij was, verzette de verdachte zich niet.

Volgens Pauw komt dat ook omdat de jongen "zich kapot schrok van de inval van de politie, want dat gaat niet zachtzinnig. Meteen wordt de voordeur eruit geramd en opeens staan er zeven mannen met helmen, brillen en kogelvrije vesten in je slaapkamer."

Opluchting

De bende veroorzaakte veel overlast in de wijk. Volgens Roel Pauw reageerde een van de buren dan ook opgelucht toen hij naar de actie keek en zei "goed zo!". "De politie wil met de actie ook aan de buurt laten zien dat de orde in de wijk wordt hersteld", aldus Pauw.

Een rechercheteam is maanden bezig geweest met de zaak.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl