NOS NieuwsAangepast

Polare: probleem wordt opgelost

Boekenketen Polare verwacht dat de levering van nieuwe boeken over enkele dagen weer op gang komt. Het bedrijf onderhandelt daarover met leverancier CB (voorheen Centraal Boekhuis).

Het CB zette de levering van nieuwe boeken per direct stop vanwege financiële problemen bij de grootste boekenketen van Nederland.

Polare zegt dat er "binnen enkele dagen" overeenstemming is met het CB en dat levering dan weer op gang komt. De boekverkoper belooft dat consumenten weinig tot geen hinder ondervinden van de problemen.

Betalingsproblemen

Polare spreekt tegen dat er rekeningen niet zijn betaald. Volgens ingewijden heeft de keten wel geldproblemen en dreigt er op korte termijn een betaalachterstand.

Polare wil daarom de betalingscondities aanpassen. Onderhandelingen daarover lopen al weken en zitten nu in een cruciale fase.

Leverancier CB wil niets kwijt over de kwestie.

Zorgen

Vakbond FNV Bondgenoten maakt zich naar aanleiding van de leveringsstop zorgen over het voortbestaan van de boekenketen. Bestuurder Marlies Possel kreeg in december inzage in de cijfers van het bedrijf. "Dat was geen mooi verhaal", aldus Possel.

Ze wil snel met de directie spreken over de huidige situatie bij de boekhandel.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl