NOS NieuwsAangepast

Patiënte voor junk aangezien

Een 17-jarige diabetespatiënte is vorige week vrijdag opgepakt toen ze in een pashokje insuline in haar bovenbeen spoot. De beveiligers dachten dat ze een junk was.

Het meisje was aan het winkelen in de Hema toen ze insuline nodig had. Bij het spuiten verloor ze urine. Dat gebeurt vaker bij diabetespatiënten.

Beveiligers zagen haar aan voor plassende junk en namen haar mee naar een kantoortje. Agenten hielden het meisje aan voor winkelvernieling. Ze werd meegenomen naar het bureau, waar ze een paar uur heeft vastgezeten.

Volgens een verklaring van de Haagse politie zou het meisje, op basis van de informatie die de agenten kregen, opzettelijk in het pashokje geplast hebben. Na verhoor werd ze vrijgelaten. De zaak is geseponeerd.

Truc

De patiënte zei tegen Omroep West dat de beveiligers en de agenten niet geloofden dat ze insuline spoot. Toen ze haar medicijnen aan de agenten liet zien, zeiden de agenten volgens haar: "Dat is vast een truc om eerder weg te mogen uit de cel. Dat doen veel allochtonen."

De Haagse partij Islam Democraten heeft vragen gesteld over het incident. Fractievoorzitter Mahmood eist excuses van het college van burgemeester en wethouders.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl