NOS VoetbalAangepast

Seedorf nieuwe trainer AC Milan

Clarence Seedorf wordt de nieuwe trainer van AC Milan. De Nederlandse oud-international treedt per direct in dienst. De 37-jarige Seedorf zou komende zondag tijdens de competitiewedstrijd tegen Hellas Verona al als hoofdtrainer op de bank zitten bij AC Milan. Dinsdagmiddag om 16.00 uur geeft Seedorf in Rio de Janeiro een persconferentie, waar hij zijn vertrek naar Italië zal toelichten.

AC Milan, dat zondag met 4-3 verloor van het bescheiden Sassuolo, ontsloeg maandag Massimiliano Allegri. Seedorf, die nu nog als speler onder contract staat bij het Braziliaanse Botafogo, geldt als een persoonlijke vriend van clubeigenaar Silvio Berlusconi. Volgens Voetbal International tekent Seedorf in Milaan een contract tot 2016.

Volgens de Italiaanse krant Gazzetta dello Sport vliegt Seedorf op donderdag naar Milaan, zal hij vrijdag op het trainingscomplex Milanello kennismaken met de spelersgroep, volgt op zaterdag de presentatie aan de media en zal hij zondag al als hoofdtrainer op de bank zitten.

Stam en Crespo als assistenten

AC Milan en het management van Clarence Seedorf willen het nieuws nog niet bevestigen.

Jaap Stam en Hernan Crespo worden in de Italiaanse media genoemd als assistenten. Stam is momenteel assistent-trainer bij Ajax. De voormalig verdediger speelde tussen 2004 en 2006 voor AC Milan. Volgens Gazzetta dello Sport treedt Stam met ingang van juni in dienst bij AC Milan.

Crespo speelde slechts één seizoen voor Milan, te weten in 2004/2005. Ook Filippo Inzaghi wordt genoemd. De voormalig spits kwam van 2001 tot 2012 uit voor de 'Rossoneri' en zou ook een functie moeten krijgen binnen de club.

Mauro Tassotti is voor nu benoemd tot de tijdelijke opvolger van Allegri.

Seedorf nog onder contract

De naam van Seedorf zong al langer rond in Milaan. Seedorf speelde van 2002 tot 2012 voor AC Milan. Hij werd onder andere twee keer landskampioen en won in 2003 en 2007 de Champions League.

Seedorf staat nog tot eind juni onder contract bij Botafogo. De voormalig speler van Ajax, Sampdoria, Real Madrid, Internazionale en AC Milan heeft nog altijd niet laten weten of hij zijn voetbalcarrière wil voortzetten.

Seedorf heeft in zijn contract wel een clausule opgenomen zodat hij makkelijk kan vertrekken. Hij is al geruime tijd bezig met zijn trainersdiploma. Via de KNVB heeft hij de mogelijkheid gekregen om de cursus op afstand te volgen, omdat hij als voetballer uitzonderlijke prestaties heeft neergezet. In mei 2014 zou zijn cursus afgerond moeten zijn.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl