NOS VoetbalAangepast

Allegri ontslagen bij AC Milan

Trainer Massimiliano Allegri is ontslagen bij AC Milan. De 46-jarige Italiaan had nog een contract tot het einde van het seizoen.

Het ontslag komt daags na de pijnlijke nederlaag bij degradatiekandidaat Sassuolo (4-3). AC Milan, met Nederlanders Nigel de Jong en Urby Emanuelson in de selectie, staat elfde in de Serie A.

Tassotti tijdelijke opvolger

Allegri had eerder al zelf aangekondigd na dit seizoen te vertrekken bij de 'Rossoneri', maar de directie wil niet langer wachten. Mauro Tassotti is benoemd tot zijn tijdelijke opvolger.

Allegri werd in 2010 trainer van Milan. In zijn eerste seizoen werd hij nog kampioen, maar in de jaren daarna vielen de resultaten tegen. AC Milan ging dit seizoen in de Champions League ten koste van Ajax (0-0) nog wel door naar de knockoutfase, maar in de competitie wisten 'De Rossoneri' pas vijf keer te winnen in negentien wedstrijden.

Seedorf

De naam van Clarence Seedorf is de laatste tijd veelvuldig genoemd als opvolger van Allegri. Seedorf speelde van 2002 tot 2012 voor AC Milan. Hij werd onder andere twee keer landskampioen en won in die tien jaar twee keer de Champions League.

Volgens het Italiaanse Gazzetta dello Sport komt Seedorf mogelijk donderdag al naar Milaan om de opties door te nemen. Jaap Stam en Hernan Crespo worden genoemd als zijn assistenten.

Ook Livorno ontslaat trainer

Naast AC Milan ontdeed ook Livorno zich van zijn trainer. De nummer voorlaatst uit de serie A nam afscheid van Davide Nicola. Livorno wist de laatste acht wedstrijden niet te winnen. De thuisnederlaag tegen Parma (0-3) deed Nicola de das om.

Attilio Perotti neemt de taken van Nicola over. De 67-jarige Perotti was twee seizoenen geleden ook al even trainer van Livorno.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl