NOS SportAangepast

A-Rod ook in hoger beroep gestraft

Honkballer Alex Rodriguez van de New York Yankees is voor 162 wedstrijden geschorst. Dat is de uitkomst van het hoger beroep dat hij had aangetekend. Hij mist hierdoor het volledige seizoen 2014 van de Major League Baseball.

De naam van 'A-Rod', zoals zijn bijnaam luidt, stond op een lijst van klanten van een kliniek, die doping verstrekte. Een ex-medewerker had de lijst aan een tijdschrift gegeven, waarna de zaak begon te rollen.

De 38-jarige Amerikaan kreeg in eerste instantie een sanctie van 211 duels. Rodriguez wordt zwaar gestraft omdat hij het onderzoek naar de zogeheten 'Biogenesis-zaak' zou hebben gedwarsboomd.

Burgerrechter

In een statement ontkent Rodriguez nog altijd alle aantijgingen. Het bewijsmateriaal zou vals zijn en hij zegt een gang naar de burgerrechter te maken om zijn onschuld aan te tonen.

Het is niet de eerste keer dat de naam van Rodriguez in verband met doping wordt gebracht. De honkballer gaf eerder toe tussen 2001 en 2003 verboden middelen te hebben gebruikt toen hij nog bij de Texas Rangers onder contract stond.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl