Dekker verslaat Adams op WK darts

Jan Dekker is ten koste van Martin 'Wolfie' Adams doorgedrongen tot de halve finales van de BDO WK darts. 'Doubledekker' versloeg de drievoudig wereldkampioen met 5-2.

De 23-jarige Drent begon uitstekend aan de wedstrijd en kwam al snel met 3-0 voor. Met name op de dubbels was Dekker ijzersterk, met finishes van 117 en 126. Ook in de vierde set had de Nederlander de beste papieren, maar 'Wolfie' bleef in de wedstrijd dankzij een 161 finish.

Adams pakte ook de vijfde set en kwam daarmee terug tot 3-2, waarna Dekker weer een tandje bijschakelde. Met een finish van 126 sleepte hij de zesde set uit het vuur. In de zevende set was de darter uit Emmen wederom de sterkste, al had hij wel zeven pijlen nodig om de wedstrijd in zijn voordeel te beslissen.

In 2011 wist Dekker ook de halve finales te bereiken van de Lakeside, zoals het BDO WK ook wel bekend staat. Destijds verloor hij van Dean Winstanley.

Dekker treft reuzendoder Norris

Dekker speelt in de halve finale tegen Alan Norris. De Engelsman won in een hoogstaande partij van zijn landgenoot James Wilson (5-2). Wilson was de nummer twee van de plaatsingslijst. Norris kwam tot een gemiddelde van 97 punten per beurt en haalde een finishpercentage van 55%. Eerder in het toernooi was Norris al verantwoordelijk voor de uitschakeling van titelverdediger Scott Waites.

Schuur uitgeschakeld

In het vrouwentoernooi werd Tamara Schuur uitgeschakeld. De Nederlandse verloor in de kwartfinales van de Engelse Lisa Ashton (0-2). Schuur zorgde in de eerste ronde van de Lakeside nog voor een daverende verrassing met een 2-0 zege op de negenvoudig wereldkampioene Trina Gulliver uit Engeland.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl