NOS SportAangepast

Dakar-coureur omgekomen

De Belgische motorrijder Eric Palante is tijdens de Dakar Rally om het leven gekomen.

Palante verongelukte al op donderdag tijdens de vijfde etappe, maar zijn lichaam werd vrijdag pas gevonden door een 'bezemwagen' die de etappe nog eens nareed.

De Belg deed voor de elfde keer mee aan de woestijnrally die dit jaar door Argentinië, Chili en Bolivia voert. De coureur uit Luik was 50 jaar.

Geen waarschuwingssignaal

De organisatie liet weten geen enkel waarschuwingssignaal van Palante te hebben ontvangen. De Belg was nog wel gezien op een plek waar water werd uitgedeeld. Het Openbaar Ministerie van Belén, in de provincie Catamarca, stelt een onderzoek in naar de doodsoorzaak en de omstandigheden onderweg.

De etappe was zwaar en zo gevaarlijk, dat werd besloten alleen de trucks en de auto's aan het tweede gedeelte te laten beginnen. Veel motorrijders kwamen op het eerste traject ten val en raakten gewond of verdwaalden en strandden.

Twee doden op donderdag

Donderdag kwamen twee journalisten die de Dakar Rally volgden om het leven. Het waren twee Argentijnse mannen van 19 en 51 jaar. Ze deden niet mee aan de race.

De auto waarin ze zaten, vloog gisteren in het noorden van het land uit de bocht en stortte van een helling. De andere inzittenden, twee fotografen, raakten gewond. Het ongeluk gebeurde aan het einde van de vijfde etappe van de Dakar Rally.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl