NOS NieuwsAangepast

Menzis eist excuses Vitesse

Verzekeraar Menzis eist publieke excuses van Vitesse voor het besluit naar Abu Dhabi te reizen zonder de Israëlische speler Dan Mori. Menzis is een van de hoofdsponsors van de eredivisieclub uit Arnhem.

Vitesse reisde onlangs af naar een trainingskamp in Abu Dhabi zonder Mori, omdat de speler vanwege zijn nationaliteit zou worden tegengehouden aan de grens.

'Teleurgesteld'

Roger van Boxtel, voorzitter van de Raad van Bestuur van Menzis, schrijft in een brief aan Vitesse "teleurgesteld" te zijn over het besluit. Hij eist van Vitesse-voorzitter De Wit behalve excuses ook een schriftelijke uitleg over de beslissing om Mori thuis te laten.

Van Boxtel heeft een brief geschreven aan De Wit. "Een van de redenen dat Menzis betaald voetbal sponsort, is dat voetbal (...) mensen bij elkaar brengt ongeacht ras, geloof, geaardheid en huidskleur", zo schrijft hij.

Statement

Van Boxtel zei vanochtend in de Volkskrant dat hij liever had gezien dat Vitesse een duidelijk statement had gemaakt in de richting van Abu Dhabi door te besluiten met het hele team thuis te blijven.

Vitesse wil gedurende het trainingskamp niet reageren op de kwestie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl