NOS SportAangepast

Van Gerner twijfelt over toekomst

Céline van Gerner heeft twijfels over haar toekomst in de turnsport. "Als mijn enkel problemen blijft opleveren dan is de grens wel bereikt en zal ik het turnen vaarwel moeten zeggen."

In augustus 2012 zag de toekomst van Van Gerner er nog fantastisch uit. De meerkampster werd twaalfde in de olympische finale, de beste prestatie van een Nederlandse ooit.

Kort daarna ging het fout. Ze scheurde de enkelbanden van haar linkervoet en brak in die voet een botje. De enkelbanden herstelden voorspoedig. Het Nederlands kampioenschap, in juni 2013, gaf van Gerner weer hoop. Ze greep net naast de titel, maar was vooral blij weer terug te zijn op het hoogste niveau.

Weer mis

De toekomst zag er weer hoopvol uit. Maar kort daarna ging het opnieuw mis. Tijdens een stage in Amerika kreeg ze een blessure. Dit keer aan haar rechterenkel. Het bleek om dezelfde blessure te gaan, die ze eerder in haar rechterenkel had opgelopen. "Nee, niet alweer, dacht ik toen. Ik hoopte dat de breuk in het botje mooi zou zijn, zodat er een schroef ingezet kon worden. Helaas brak het aan de zijkant. Daardoor moest de breuk uit zichzelf helen. Volgens mij is het daar nog steeds mee bezig..."

Schroeven

Van Gerner is nog steeds bezig met haar revalidatie. Het gaat langzaam. Misschien wel té langzaam. "Het is zwaar, want ik word keer op keer teruggeworpen. Ik wil springen, maar dat kan nu niet. Ik word daar behoorlijk onrustig van, want ik kan niet verder."

Door de onzekerheid van het herstel kan Van Gerner ook niks plannen. Haar enige doel is nu het volledige herstel en 'fris worden in het hoofd'. "Ik voel aan mijn lijf dat ik na drie maanden trainen weer volledig in shape zou zijn. Die kans is er nog steeds. Dat wil ik niet weggooien. Maar nu heb ik het behoorlijk zwaar."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl