NOS NieuwsAangepast

Aangifte tegen raadslid om fraude

Een raadslid van de gemeente Dinkelland wordt verdacht van het ontvreemden van 23.000 euro van begrafenisvereniging Helpt Elkander uit Denekamp. De politie bevestigt dat de vereniging aangifte heeft gedaan van verduistering. Het 53-jarige raadslid van de partij Lokaal Dinkelland, was tevens penningmeester van Helpt Elkander.

Volgens voorzitter Berthie Schutte van de begrafenisvereniging, en ook raadslid namens Lokaal Dinkelland, loopt een accountant de komende twee weken de boekhouding van de vereniging na. "Als het bedrag niet oploopt komt de begrafenisvereniging niet in financiële problemen", volgens Schutte.

Dubbele boekingen

Dat er geld was verdwenen, ontdekte de vereniging een week geleden na inzage bij de bank. De voorzitter zegt dat het bestuur inzage in de boeken wilde, nadat leden hadden aangegeven dat er dubbele boekingen plaatsvonden.

Na 2 januari is er geen contact meer geweest met de inmiddels uit zijn functie gezette penningmeester. Schutte zegt dat hij geen idee heeft waar zijn collega-raadslid uit Denekamp is. Op 7 januari is aangifte gedaan van verduistering.

Lokaal Dinkelland

Ook de bestuursvoorzitter van Lokaal Dinkelland weet niet waar het raadslid nu is. Het raadslid is overigens op 3 januari door zijn partij Lokaal Dinkelland geschorst omdat hij zijn contributie over 2013 niet heeft betaald. "Na maanden van vragen en aanmaningen is vorige week besloten om hem te schorsen als lid", zegt voorzitter Martin Kamphuis van de lokale partij.

De politie doet geen inhoudelijke mededelingen over de zaak omdat het onderzoek nog loopt. Een woordvoerder wil dus ook niet zeggen of er inmiddels contact is geweest met de verdachte. Het enige dat hij kwijt wil, is dat er op dit moment slechts één verdachte in de zaak is.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl