NOS NieuwsAangepast

"Onnodige onrust door Zembla"

Directeur Eugène Scholten van Bakkersland betreurt het dat het VARA-programma Zembla een beeld schetst dat "onnodige onrust zou kunnen veroorzaken". Hij stelt dat er nooit een gevaar voor de volksgezondheid is geweest door het vrijkomen van asbest in ovens van zijn bedrijf.

Vanochtend werd bekend dat in de afgelopen twee jaar in enkele ovens van het bakkerijconcern asbest is vrijgekomen. Volgens Zembla is daarom zeker één keer een partij brood uit de handel genomen.

Bakkersland benadrukt in een verklaring dat er nooit brood met asbest in de schappen van supermarkten heeft gelegen.

Consumenten

Het concern zegt dat in de ovens op kleine schaal asbest is verwerkt in het isolatiemateriaal. Alle noodzakelijke voorzorgsmaatregelen worden in acht genomen bij het gebruik van de ovens.

Ook al is er in enkele gevallen asbest vrijgekomen, er is volgens Bakkersland nooit enig gevaar geweest voor consumenten of medewerkers. Zo zijn direct alle betrokken instanties geïnformeerd en is vastgesteld dat er geen risico was.

Fusie

Bakkersland is in 1990 ontstaan door een fusie van tien familiebedrijven. De broodmaker verkoopt zijn producten onder meer aan afnemers in twintig Europese landen, waaronder Albert Heijn en Jumbo.

Er werken 2100 mensen, de jaaromzet is volgens het bedrijf 434 miljoen euro. Het bedrijf met het hoofdkantoor in het Noord-Brabantse Hedel, heeft zestien ovens verspreid over Nederland. De installaties zijn zo'n veertig jaar oud.

Bakkersland wil volgens zijn website in 2015 "Europa's meest gewaardeerde bakkerij" zijn.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl