NOS NieuwsAangepast

Jos van Rey ontkent ronselen

VVD-politicus Jos van Rey ontkent dat hij stemmen voor zijn partij heeft geronseld. Hij reageert daarmee op een bericht in De Limburger dat het OM onderzoekt of Van Rey bij verkiezingen volmachtstemmen heeft geronseld.

Aanleiding voor de verdenking was de vondst van volmachtformulieren in oktober 2012 bij hem thuis. In De Telegraaf zegt Van Rey dat hij het binnenhalen van volmachtstemmen in Roermond en omgeving voor zijn partij coördineert.

Zo gebeurt dat al veertig jaar, zegt hij in de Volkskrant. "Ik wacht nog op de verdenking van fietsendiefstal. Zo banaal is het."

Stemmingmakerij

Van Rey stelt het OM verantwoordelijk voor het uitlekken van de vondst van de volmachtformulieren. Zelf wist hij al vier maanden dat het OM met het onderzoek bezig was. In de Volkskrant zegt hij dat mensen daar "op intimiderende wijze" over zijn gehoord.

Er loopt al langer dan een jaar een corruptieonderzoek tegen Van Rey. In juni sprak hij zijn ergernis daarover uit. Hij noemde justitie een "losgeslagen bende".

Ook wordt hij verdacht van het schenden van zijn geheimhoudingsplicht bij de sollicitatieprocedure voor de nieuwe burgemeester van zijn woonplaats Roermond.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl