NOS VoetbalAangepast

Ophef bij FIFA over WK 2022

De onthulling van Jérôme Valcke dat het WK van 2022 naar de winter wordt verplaatst, heeft voor de nodige ophef gezorgd. Volgens Jim Boyce, de Noord-Ierse vicepresident van de FIFA, heeft de secretaris-generaal van de wereldvoetbalbond voor zijn beurt gepraat.

"Ik ben volledig verrast. Het uitvoerend comité van de FIFA moet hier een besluit over nemen, dat gebeurt op zijn vroegst pas aan het einde van dit jaar", zei Boyce tegen Sky Sports. De FIFA riep in oktober nog een werkgroep in het leven die moet onderzoeken wat de beste periode is om het WK van 2022 in Qatar te houden.

"Het uitvoerend comité zou het rapport van deze werkgroep afwachten. Tot de vergadering van december zouden we over dit onderwerp niet meer praten", aldus Boyce. "Ik weet niet of Jérôme misschien zijn persoonlijke mening heeft gegeven, maar we hebben hier in het comité in ieder geval niet over gepraat."

Persoonlijke mening

De FIFA heeft in een verklaring aangegeven dat Valcke inderdaad zijn persoonlijke visie gaf, maar dat er nog geen besluit gevallen is. "Valcke heeft op de Franse radio uitgelegd dat in zijn ogen het WK van 2022 in de winter moet worden gehouden, tussen 15 november en 15 januari zou dan de beste periode zijn"

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl