NOS NieuwsAangepast

China staat spelcomputers toe

China heeft het verbod op de verkoop van spelcomputers opgeheven. Het land deed de computers in 2000 in de ban, vanwege de "negatieve effecten" op de geestelijke gezondheid van jongeren.

Nu het verbod van de baan is, mogen buitenlandse bedrijven spelcomputers maken in de vrijhandelszone van Shanghai en die vervolgens verkopen in China. Wel moeten de apparaten door de Chinese overheid worden geïnspecteerd. Er zijn niet meer details bekend over het opheffen van het verbod of de nieuwe voorwaarden.

Zelf niet spelen

Al jaren worden spelcomputers zoals Xbox, Playstation en Wii in Chinese fabrieken voor de export geproduceerd, maar de Chinezen konden de apparaten zelf niet legaal aanschaffen.

Toch is het maar de vraag of China massaal achter de gameconsole gaat zitten nu het verbod is opgeheven. Een spelletje kost al snel 40 euro, terwijl op mobiele apparaten zoals tablets en smartphones gratis gespeeld kan worden.

Meer dan de helft van de Chinese gamers verdient slechts 4000 yuan (485 euro) per maand. De aanschaf van een Playstation, Wii of Xbox is dan een flinke investering.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl