NOS VoetbalAangepast

Advocaat liet Premier League lopen

Het lijkt erop dat Dick Advocaat een langer verblijf in Alkmaar wel ziet zitten. De 66-jarige coach maakte op het trainingskamp van de Alkmaarse club in Marbella bekend dat hij onlangs een aanbod van een club uit de Premier League heeft afgeslagen.

Advocaat meldde dat hij deze week in Spanje met AZ "gaat kijken naar de toekomst". Andere aanbiedingen houdt de trainer vooralsnog af. "Ik had in december de kans om naar de Premier League te gaan", aldus Advocaat. "Daar heb ik 'nee' op gezegd."

De trainer is momenteel met AZ op trainingskamp in Spanje. Eerder liet technisch directeur Earnest Stewart weten dat moment aan te grijpen om over een langer dienstverband van de coach te praten. Advocaat sloot bij zijn aanstelling een contractverlenging uit, maar de deur staat weer open.

"Gaat nu om de selectie"

"Wat ik ga doen, dat weet ik nog niet. Dat gaan we gezamenlijk bekijken, maar ik ben niet zo belangrijk nu. Het gaat er nu om dat we de selectie bij elkaar houden."

Daarmee doelt Advocaat onder andere op Maarten Martens. De Belg, die deze zomer transfervrij naar PAOK Saloniki vertrekt, zou mogelijk deze transferperiode al naar Griekenland gaan volgens zijn coach. "Hij wil zelf volgens mij nu al gaan. We moeten nog 22 dagen wachten, ik weet niet wat er gaat gebeuren tussen de clubs."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl