NOS VoetbalAangepast

VAE: geen verzoek voor Mori

Volgens de ambassade van de Verenigde Arabische Emiraten in Den Haag heeft het land geen aanvraag gekregen van de Israëlische voetballer Dan Mori van Vitesse om de VAE te bezoeken.

Vitesse-woordvoerster Ester Bal ontkent dat en zegt dat de Arnhemse club wél een aanvraag heeft ingediend.

Mislukte communicatie

"We zijn voor alle spelers doorverwezen naar lokale autoriteiten. Daarmee hebben we veelvuldig contact gehad. Uiteindelijk druppelden alle aanvragen binnen. Maar de goedkeuring voor Mori bleef uit. Er is ons verzekerd dat het allemaal goed zou komen", aldus Bal.

"Maar uiteindelijk hoorden we zaterdag van een plaatselijk instantie dat Mori niet mee mocht. Er is iets misgegaan in de communicatie met overheidsdiensten. Dat gaan we uitzoeken, we komen daar na terugkeer in Nederland op terug.''

Verplichtingen

Mori kon zondag niet met Vitesse mee naar een trainingskamp in de Verenigde Arabische Emiraten, die hem niet toelaten omdat hij de Israëlische nationaliteit heeft. De VAE erkent Israël niet.

De club besloot een dag later wel af te reizen, omdat er in Abu Dhabi verplichtingen waren aangegaan. Dat leverde de club veel kritiek op. Vitesse heeft de kwestie inmiddels wel bij de FIFA aangekaart.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl