NOS NieuwsAangepast

Machiavelliprijs voor v.d. Laan

Burgemeester Eberhard van der Laan van Amsterdam krijgt de Machiavelliprijs 2013. Hij krijgt de prijs omdat hij "een toonbeeld is van helderheid en duidelijkheid in een bestuurlijke wereld waarin menigeen vlucht in verhullend taalgebruik", zo laat de Stichting Machiavelli weten.

De stichting reikt de prijs jaarlijks uit aan een persoon of organisatie die uitblinkt in heldere en duidelijke communicatie.

Volgens de jury verstaat Van der Laan de kunst om de taal van de vele verschillende inwoners van zijn stad te spreken. "Of het nou om Ajax-supporters, bedreigde wijkbewoners of topondernemers gaat."

Verbondenheid

Zijn glasheldere manier van communiceren draagt ertoe bij dat Amsterdam internationaal en nationaal op de kaart staat als een stad waarin iedereen welkom is. "Met begrip voor gevoeligheden verkondigt hij op het juiste moment de juiste boodschap", zegt de jury. Van der Laan creëert verbondenheid met vele uiteenlopende Amsterdammers.

Het is de 25e keer dat de prijs wordt uitgereikt. Van der Laan krijgt de prijs op 4 februari.

Eerdere winnaars waren prinses Máxima, bondscoach Bert van Marwijk, columnist Jan Blokker, eurocommissaris Neelie Kroes en Bauke Vaatstra, vader van de vermoorde Marianne Vaatstra.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl