Samsung presenteert buigbare tv

Met afstandbediening kan het scherm worden gekromd»
Met afstandbediening kan het scherm worden gekromd EPA

Elektronicabedrijf Samsung heeft op een beurs in Las Vegas een tv met een buigbaar scherm gepresenteerd. Concurrent LG komt daar vandaag mee. De bedrijven zeggen dat een gekromd scherm de kijkervaring verhoogt.

Het toestel dat Samsung op de CES-elektronicabeurs presenteerde heeft een schermdiagonaal van 216 cm. Als de tv niet wordt gebruikt is het scherm recht, maar ingeschakeld kan hij met een afstandbediening worden gekromd.

De prijs is nog niet bekend, net zo min wanneer Samsung het toestel op de markt brengt. LG presenteert zijn toestel vandaag. Het LG-toestel heeft een schermdiagonaal van 196 cm.

Twijfel

Deskundigen zijn verdeeld over de vraag of er een markt is voor buigbare tv's. Frank Eeveraardt van Hardware.Info, die de presentatie bijwoonde, toonde zich onder de indruk.

"Je kunt een optimale kijkervaring hebben als je alleen bent of met een paar mensen op een bank. Dan heb je echt een soort panoramisch gevoel en als je hem plat zet, kun je met meerdere mensen in de kamer kijken."

Anderen vragen zich af of buigbaarheid werkelijk veel bijdraagt aan het kijkplezier. Enkele jaren terug werd voorspeld dat 3D-tv de nieuwe standaard zou worden, daar is niets van terechtgekomen.

It's a live show

Bij de presentatie ging het op een belangrijk moment mis. Filmproducent en regisseur Michael Bay werd op het podium uitgenodigd om te vertellen wat hij van het toestel vindt. Toen hij moest antwoorden, stopte de autocue ermee. Uit ergernis liep hij weg.

Een topman van Samsung probeerde de situatie te redden met: "Welkom in Las Vegas, dit is een liveshow mensen."

Deel deze pagina

Video Filmproducent Michael Bay stapt van podium

Video en Audio

  • » Tunesië stemt na de lente Video Morgen zijn er verkiezingen in het land waar de Arabische Lente begon, Tunesië. Het enige land ook...25 okt 2014, 28 keer afgespeeld
  • » President Hollande opent Picasso-museum Video Na een grondige renovatie die 5 jaar duurde, is het Picasso-museum in Parijs weer open. President...25 okt 2014, 285 keer afgespeeld
  • » Bijlzwaaier New York was radicale moslim Video De man die donderdag agenten in New York met een bijl aanviel, was een geradicaliseerde moslim. De...25 okt 2014, 5181 keer afgespeeld

Meer video en audio