NOS NieuwsAangepast

Dijsselbloem: zwakke reactie KNVB

Minister Jeroen Dijsselbloem vindt dat Vitesse en de KNVB zwak hebben gereageerd op de zaak rond de Israëlische voetballer Dan Mori, die de Verenigde Arabische Emiraten niet in mag. "Vitesse had echt moeten zeggen: dit is ons team, je moet ons allemaal accepteren of we gaan niet", zei hij bij Knevel en Van den Brink.

Vitesse is op trainingskamp gegaan naar de VAE zonder Mori. De voetballer is er niet welkom vanwege zijn Israëlische paspoort. Volgens velen had de Arnhemse voetbalclub het trainingskamp daarom moeten schrappen. Vitesse noemde thuisblijven echter "geen optie".

"Ik was er echt verbaasd over", zei de minister van financiën desgevraagd in Knevel en Van den Brink. "Ik vond het een zwakke reactie van Vitesse. Ook van de KNVB trouwens."

"Heel raar"

De voetbalbond zegt zich niet te willen mengen in de kwestie. Dijsselbloem noemde dat "heel raar". Hij wees erop dat de KNVB discriminatie op en om het veld altijd fel bestrijdt. "Dit lijkt me daar een voorbeeld van. De KNVB had onmiddellijk moet zeggen: dit accepteren wij niet."

Overigens heeft Vitesse vandaag alsnog besloten de kwestie voor te leggen aan de wereldvoetbalbond FIFA.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl