Real Madrid wint, records Ronaldo

Real Madrid heeft in eigen huis met 3-0 gewonnen van Celta de Vigo. Cristiano Ronaldo was met twee doelpunten de grote man bij Madrid. De laatste goal betekende de 400ste in zijn carrière (doelpunten bij clubs en voor Portugal bij elkaar opgeteld).

Real Madrid had het aanvankelijk lastig tegen Celta. Pas na rust maakte 'De Koninklijke' het verschil. Karim Benzema opende de score na ruim een uur. Ronaldo scoorde in de laatste tien minuten twee keer.

De tweede treffer van de Portugees was tevens zijn 166ste competitietreffer voor Real Madrid. Hij kwam daarmee op gelijke hoogte met clubicoon Hugo Sanchez. Ronaldo is nu ook alleen topscorer van de Primera Division met twintig goals, één meer dan Diego Costa van Atlético Madrid.

Door de overwinning verkleinde Real Madrid de achterstand op koplopers FC Barcelona en Atlético Madrid naar vijf punten. De Madrilenen staan derde met 44 punten, Barça en Atlético hebben 49 punten.