NOS VoetbalAangepast

Blatter bekritiseert organisatie WK

FIFA-president Sepp Blatter heeft zich zeer kritisch uitgelaten over de organisatie van het komende WK. In de Zwitserse krant 24 Heures vertelt hij het "nog nooit te hebben meegemaakt dat een land zo ver achterligt in de voorbereidingen als Brazilië". Blatter is bij negen WK's betrokken geweest, de eerste keer in 1978 in Argentinië. Volgens de hoogste voetbalbaas is men in het Zuid-Amerikaanse land "veel te laat begonnen".

Van de twaalf stadions waarin komende zomer wordt gespeeld is de helft nog niet gereed, terwijl de FIFA 31 december als deadline had gesteld. Vooral de infrastructuur rond de stadions laat te wensen over. Tot de zes stadions die hun deadline hebben gemist behoren ook Porte Alegre en Sao Paolo, de locaties waar Nederland moet spelen tegen Australië en Chili.

Roussef: volste vertrouwen

De Braziliaanse president Dilma Rousseff reageerde via Twitter op de uitspraken van de Zwitser. Volgens haar laat de grote vraag naar kaartjes zien dat de supporters het volste vertrouwen hebben in een goede afloop. Voor Blatter was dit een reden om zijn uitspraken wat af te zwakken en te stellen dat de hele wereld uitkijkt naar het WK en dat Brazilië een geweldige gastheer zal zijn.

In het interview sprak Blatter ook over eventuele protesten tijdens het toernooi. Volgens hem zullen die er zeker zijn maar hij maakt zich geen zorgen dat ze het evenement zullen verstoren. "Ik ben een optimist, niet iemand die zich zorgen maakt", aldus Blatter in 24 Heures. "Er zullen opnieuw protesten zijn, net als tijdens de Confederations Cup. Toen vonden ze hun basis in de social media. Tijdens het WK zullen de protesten meer georganiseerd zijn. Maar het voetbal is beschermd. Ik denk niet dat Brazilianen het voetbal direct aanvallen, voor hen is dat religie.''

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl