NOS NieuwsAangepast

Burgemeester Veen bedreigd

Bij Omroep Brabant is een anonieme dreigbrief binnengekomen die is gericht aan burgemeester Fons Naterop van Aalburg, waar ook het dorp Veen onder valt.

In de brief waarschuwt de schrijver dat Naterop alvast uit moet kijken naar een andere gemeente omdat hij het in Veen "niet lang meer zal maken". Ook stelt de anonieme schrijver: "Wees op uw hoede, want een gewaarschuwd mens..".

Aanhoudingen

Aanleiding voor de brief is de arrestatie van 101 jongeren in Veen, op 30 december. De jongeren werden aangehouden omdat een deel van hen politie- en brandweermensen belaagde nadat er een auto in brand was gestoken. Ze zaten enkele dagen vast. Afgelopen zaterdag kwamen de laatste acht vrij.

De briefschrijver is boos omdat de burgemeester het politie-optreden heeft verdedigd. Ook zou hij hebben ontkend dat er bij de arrestatie geweld is gebruikt en dat de jongeren slecht behandeld zijn na hun aanhouding. De brief zou ook bij de gemeente zijn bezorgd, maar burgemeester Naterop wil geen commentaar geven.

Politie

De politie gaat de herkomst van de dreigbrief onderzoeken. De politie gaat ervan uit dat de brief uit de hoek van de relschoppers komt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl