NOS NieuwsAangepast

"Seks voor trouwen India mag"

Een hoge rechter in de Indiase hoofdstad New Delhi vindt dat ongetrouwde stellen seks moeten kunnen hebben, ook als ze daarna niet trouwen. Als beide partners instemmen met seks, kan dat achteraf niet worden bestempeld als verkrachting.

De rechter deed zijn uitspraak nadat een vrouw haar bedpartner had aangeklaagd omdat hij de belofte om met haar te trouwen niet wilde nakomen.

"Als de vrouw, en zeker een goed opgeleide vrouw met een kantoorbaan, er met haar volle verstand bij is, doet de belofte om te trouwen er niet toe als je met elkaar naar bed gaat", oordeelde hij. "Ze moet de consequenties van haar daad kunnen inzien en ze kan weten dat er geen garantie is dat de man zich aan zijn woord houdt."

Verfoeilijk

Seks voor het huwelijk is wel immoreel en tegen de leer van elk geloof, zei de rechter erbij. Eerder had een rechter het al een verfoeilijk voortbrengsel van de westerse cultuur genoemd.

De uitspraak werd gedaan door een rechtbank die speciaal is ingesteld voor dergelijke zaken.

"Deze uitspraak kan gezien worden als een vrij vooruitstrevend oordeel van de rechter", zegt correspondent Lucas Waagmeester, "omdat in India veel mensen vinden dat er na seks hoe dan ook getrouwd moet worden".

Sinds alle aandacht voor verkrachtingen in India zijn meer vrouwen naar de rechter gestapt. Veel vrouwen zeiden dat ze akkoord waren gegaan met seks na de belofte van de man om te trouwen. Naderhand noemden ze dat verkrachting.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl