NOS VoetbalAangepast

"Niet gaan geen optie voor Vitesse"

Vitesse heeft niet overwogen om het trainingskamp in de Verenigde Arabische Emiraten af te zeggen omdat speler Dan Mori het land niet in mag vanwege zijn Israëlische paspoort. Veel Arabische landen erkennen Israel niet. Vitesse zegt dat thuisblijven geen optie was.

Volgens woordvoerster Ester Bal had Vitesse aanvankelijk de garantie gekregen dat Mori het land wel in mocht. "Maar een dag voor vertrek hoorden we dat dat toch niet het geval was. Als we toen besloten hadden niet te gaan, zou dat onze voorbereiding op de tweede seizoenshelft verstoren. Dat was dus geen optie."

"Natuurlijk willen wij het team compleet hebben en het is heel vervelend dat Mori er niet bij kan zijn, maar het teambelang staat voorop. Dat heeft Mori zelf ook gezegd. Als voetbalclub blijven we weg van politiek en religie."

Verplichtingen

Daarnaast wijst Bal erop dat Vitesse de trip niet zomaar kan afzeggen. "Dat is te gemakkelijk gedacht. We zijn verplichtingen aangegaan. We spelen oefenwedstrijden tegen Wolfsburg en HSV. Die rekenen op ons."

Bosz: ben voetbaltrainer

Trainer Peter Bosz betreurt de afwezigheid van Mori, maar de politieke discussie laat hij langs zich heen gaan.

"Ik heb dat allemaal niet meegekregen. Ik heb daar geen boodschap aan, nee. Ik doe hier mijn werk, ik ben voetbaltrainer", zei hij tegen Omroep Gelderland.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl