NOS VoetbalAangepast

Vitesse-speler Mori mag VAE niet in

Vitesse is zondag zonder de Israëlische verdediger Dan Mori afgereisd naar een trainingskamp in Abu Dhabi. Mori is niet welkom in de Verenigde Arabische Emiraten vanwege zijn Israëlische paspoort, zo heeft de club zondagavond bevestigd.

De 25-jarige Mori meldt op zijn Facebook-pagina: "Ik ben trots op mijzelf. Gezegend bent u Heer. Ik train wel in Nederland. Ik wens iedereen een fijne week toe."

Den Haag roert zich

Geert Wilders (PVV) en Pieter Omtzigt (CDA) hebben scherpe kritiek op de Arnhemse eredivisionist. Omtzigt noemt Vitesse "een club zonder ruggengraat door hieraan toe te geven en gewoon naar Abu Dhabi te gaan". Volgens Wilders had Vitesse uit protest thuis moeten blijven. "Nu accepteren ze jodenhaat Emiraten. Laf."

Vitesse is de komende week op trainingskamp in Abu Dhabi en speelt twee oefenwedstrijden tegen Duitse clubs: dinsdag tegen VfL Wolfsburg en vrijdag tegen Hamburger SV, de ploeg van trainer Bert van Marwijk.

Mori is zevenvoudig international voor Israël. Hij staat sinds augustus 2012 onder contract in Arnhem, maar komt niet vaak aan spelen toe.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl