NOS SportAangepast

Robson schakelt Meulenkamp uit

Ron Meulenkamp is er niet in geslaagd om de tweede ronde van de Lakeside, het WK van dartsbond BDO, te bereiken. De als dertiende geplaatste Gary Robson was met 3-2 in sets te sterk. De eerste set ging met 3-2 naar Meulenkamp, maar daarna schakelde Robson een tandje bij.

De Engelsman haalde de tweede set met 3-0 binnen, onder andere dankzij een finish van 106. Ook de derde set ging met 3-0 naar Robson. Meulenkamp hervond daarna zijn niveau van het begin van de wedstrijd. Mede door een prachtige finish van 139 kwam hij terug tot 2-2 in sets.

In de beslissende vijfde set gaf de ervaring van de Engelsman de doorslag. Meulenkamp kreeg kansen om legs te pakken, maar miste op de dubbels. Robson was wel scherp, gooide 143 en 120 uit en won de laatste set met 3-0.

Later vanavond spelen de Nederlanders Remco van Eijden en Rick Hofstra nog tegen elkaar in de eerste ronde.

Geen verrassing Krappen

In het vrouwentoernooi kon Karin Krappen niet voor een verrassing zorgen. De regerend kampioene, Anastasia Dobromyslova, was met 2-1 in sets te sterk. Zaterdag verraste Tamara Schuur wel, door negenvoudig winnares Trina Gulliver naar huis te sturen.

Later vanavond speelt Rilana Erades nog tegen de Engelse Fallon Sherrock.

Christian Kist naar hoofdtoernooi

Eerder op de zondag wist Christian Kist zich te kwalificeren voor het hoofdtoernooi. De Lakeside-winnaar van 2012 won in een spannende partij met 3-2 van de Japanner Hiroaki Shimizu.

Shimizu kwam met 2-1 in sets voor, maar de Nederlander wist de wedstrijd daarna naar zijn hand te zetten. De vierde set won Kist met 3-0, de vijfde en beslissende set ging met 3-1 naar onze landgenoot. Kist speelt dinsdag in de eerste ronde tegen de als tweede geplaatste James Wilson.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl