NOS NieuwsAangepast

VN: 935.000 ontheemden in CAR

In de Centraal-Afrikaanse Republiek zijn meer dan 935.000 mensen ontheemd. Door het geweld wordt de hulpverlening in het land ernstig bemoeilijkt, meldt vluchtelingenorganisatie UNHCR van de Verenigde Naties.

In de hoofdstad Bangui is meer dan de helft van de inwoners gevlucht of van huis verdreven. Zij zoeken hun toevlucht onder meer in vluchtelingenkampen. Ruim de helft van alle ontheemden in de hoofdstad zijn kinderen.

Het aantal mensen op het vliegveld van Bangui is in de afgelopen week verdubbeld, meldt de VN. Inmiddels zitten er meer dan 100.000 mensen. Het vliegveld is in handen van Franse militairen.

Gerichte aanvallen

Volgens de VN worden er gerichte aanvallen op burgers uitgevoerd. Bovendien wordt er geplunderd. Veel mensen houden zich uit angst schuil in de bossen.

Doordat zich op de vluchtelingenkampen gewapende groepen ophouden, en de wegen naar de kampen vaak slecht zijn, wordt de hulpverlening bemoeilijkt, zegt de VN. Artsen zonder Grenzen waarschuwde eerder al dat het geweld op straat de hulpverlening ernstig hindert.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl