NOS NieuwsAangepast

Weer schade door noodweer

Een buienfront met hagel, onweer en zware windstoten is tussen 16.30 en 19.30 uur over Nederland getrokken. Het noodweer trok van west naar oost over het land heen en veroorzaakte op veel plaatsen schade.

In het centrum van Enschede waaide een deel van een dak van een woning. Verder stortte in Enschede een stal in. De 70 koeien die in de stal stonden, konden net op tijd worden gered. Uit het oosten komen ook veel meldingen van omgewaaide bomen.

Het was de derde keer binnen een paar maanden dat een zware storm over Nederland trok. In oktober en december gebeurde dat ook.

Verkeer

Het verkeer had veel hinder van het noodweer. Op de A1 tussen Amersfoort en Amsterdam waren op diverse plekken aanrijdingen.

Toch veroorzaakte het slechte weer geen chaos op de wegen, zegt de ANWB. Het was vanwege de vakantie nog steeds heel rustig op de wegen in Nederland.

Stroomstoring

Delen van Veenendaal en Ede hebben twintig minuten zonder stroom gezeten door een blikseminslag. Bijna 5000 huizen werden getroffen door de stroomstoring.

Boven de Oosterschelde bereikte de wind aan het eind van de middag snelheden van 169 kilometer per uur. Een deel van Zeeland werd bedekt onder een witte hageldeken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl