NOS VoetbalAangepast

PSV-directeur Sanders stopt ermee

Tiny Sanders stopt na dit seizoen als algemeen directeur van PSV. Dat maakte hij bekend op de nieuwjaarsreceptie van de club.

De 56-jarige Sanders is sinds het voorjaar van 2010 in dienst van de club. Op de nieuwjaarsreceptie vertelde Sanders dat hij zijn termijn van vier jaar na dit seizoen niet zal verlengen. De termijn eindigt formeel op 1 april, maar op verzoek van de Raad van Commisarissen zal hij het huidige seizoen afmaken.

Sanders: "Mijn termijn zit er bijna op. Het was in het begin een uitdaging met een verrassende wending toen bleek dat we financieel niet helemaal gezond waren. Maar het waren binnen PSV boeiende, uitdagende, fascinerende, liefdevolle en energievretende jaren, waar nu een einde aan gaat komen. Uiteraard heb ik de Raad van Commissarissen toegezegd om dit seizoen af te maken als dit bij het zoeken naar opvolging beter uitkomt."

"Hoewel eigenlijk vier jaar lang dit besluit in principe vaststond moet ik zeggen dat het ook een mooi moment is omdat PSV er eensgezind, met een heldere visie en structureel gezond voor staat. De externe omgeving, met meer beeldvorming dan inhoud, en wat persoonlijke dingen, maken het denk ik ook makkelijker te kunnen wennen aan het idee afscheid te gaan nemen van deze prachtige club. Met iedereen op het Stadhuisplein staan komt zeker weer, en is ook geweldig gewoon als supporter", aldus Sanders in zijn nieuwjaarstoespraak.

Financieel gezond

Sanders is trots dat de club uit Eindhoven er financieel weer goed voor staat. Onder leiding van de vertrekkend directeur sloot PSV 2,5 jaar geleden een gronddeal met de gemeente Eindhoven. Hij had bij zijn aantreden in 2010 aangekondigd maximaal zes jaar bij PSV te blijven. Sanders startte bij PSV op het moment dat de financiële huishouding van de club voor een groot deel was afgestemd op de inkomsten van de Champions League.

Onder leiding van de algemeen directeur haalde de formatie uit Eindhoven nooit meer het hoofdtoernooi van de lucratieve competitie voor Europese clubteams. Toch boekte PSV vorig seizoen een bescheiden winst van 300.000 euro. Dat kwam mede door de transfers van Dries Mertens (Napoli) en Jeremain Lens (Dinamo Kiev).

De Brabander heeft de raad van commissarissen toegezegd dat hij het seizoen afmaakt als er nog geen opvolger is gevonden. De oud-directievoorzitter van Campina boekte goede financiële resultaten met de club die hij als 10-jarig jongetje al in het Philips-stadion kwam steunen.

Sportieve successen

PSV was sportief niet zo succesvol onder leiding van Sanders. Zo voorzag de club afgelopen seizoen het jubileumjaar van het 100-jarig bestaan niet van een felbegeerde landstitel. In de eerste helft van de huidige competitie presteerde de club uit Eindhoven ook teleurstellend. De achterstand op koploper Ajax in de eredivisie is opgelopen tot 11 punten. Daarbij is PSV niet meer actief in de KNVB-beker en de Europa League. Sanders attendeerde de aanwezigen bij de nieuwjaarsreceptie erop dat de prijzen pas aan het einde van het seizoen worden verdeeld.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl