NOS NieuwsAangepast

1 miljoen voor dermatologen

Het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven moet in totaal 1 miljoen euro betalen aan vier dermatologen. Dat laat het ziekenhuis weten na een uitspraak van het Scheidsgerecht Gezondheidszorg.

Het ziekenhuis en de dermatologen hadden een conflict over een praktijk voor onverzekerde cosmetische dermatologie. De artsen zijn ontslagen, omdat ze die praktijk waren begonnen binnen het ziekenhuis zonder toestemming van de raad van bestuur.

In de praktijk konden mensen onder meer terecht voor de behandeling van huidveroudering, rimpels en littekens. De huidartsen gebruikten apparatuur, personeel en middelen van het ziekenhuis.

Onterecht opgezegd

De dermatologen zeggen dat ze die toestemming mondeling wel hadden gekregen en dat de samenwerking dus onterecht is opgezegd. Het viertal had 9 miljoen euro geëist.

Het ziekenhuis zegt nadrukkelijk dat de 1 miljoen geen schadevergoeding is, maar een vergoeding voor de dermatologen omdat ze er niet meer mogen werken.

Verziekt

De dermatologen zeggen in een reactie dat het Scheidsgerecht niet gezegd heeft dat het opstarten van de praktijk niet mocht.

De instantie vond wel dat de relatie tussen de artsen en het ziekenhuis verziekt was. Het Catherina Ziekenhuis wilde per se geen herstel van de relatie en daarom moest het Scheidsgerecht het ontslag handhaven, aldus de dermatologen. Het vonnis van het Scheidsgerecht is overigens nog niet openbaar.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl