NOS SchaatsenAangepast

Ronald Mulder naar WK sprint

Ronald Mulder doet mee aan de wereldkampioenschappen sprint in Nagano. Het toernooi wordt op 18 en 19 januari gereden. Dat is drie weken voor de Olympische Spelen. Veel schaatsers slaan om die reden de WK over. Ronald Mulder heeft nu de knoop doorgehakt en reist wel naar Japan af.

"Ik heb met mijn coach Jac Orie gesproken en het plan richting Sotsji uitgestippeld. Ik ga meedoen." Zijn broer Michel is er ook bij. Hij had eerder in het seizoen al aangegeven graag zijn wereldtitel te willen verdedigen.

Kjeld Nuis is de derde Nederlandse schaatser in Nagano. Stefan Groothuis en Jan Smeekens gaven eerder al aan dat de WK niet in de voorbereiding op de Spelen passen.

Van Riessen en Boer

Ook bij de vrouwen verschijnen er twee olympische deelneemsters aan de start in Nagano. Margot Boer en Laurine van Riessen zijn gekwalificeerd en willen zeer waarschijnlijk ook rijden. Thijsje Oenema en Anice Das maken het team compleet.

Lotte van Beek en Marrit Leenstra, die beiden uitkomen voor Team Corendon, ontbreken in Nagano. Zij besloten na overleg met trainer Jan van Veen hun voorbereiding op de Spelen op een andere manier in te vullen.

Deelnemers WK sprint

Michel Mulder, Ronald Mulder en Kjeld Nuis. Reserve: Thomas Krol

Margot Boer, Laurine van Riessen, Thijsje Oenema en Anice Das. Reserve: Annette Gerritsen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl