NOS NieuwsAangepast

"Vuurwerkshow bij Hofvijver"

Burgemeester Jozias van Aartsen van Den Haag wil dat er de volgende jaarwisseling een grote vuurwerkshow komt bij de Hofvijver. Ook wil hij af van de nieuwjaarsreceptie van de gemeente die voor de vijfde keer wordt gehouden.

De nieuwjaarsreceptie is omstreden. Vanwege de kosten werd de receptie vandaag geboycot door de SP, de PVV, de Partij voor de Dieren en een aantal lokale partijen. De receptie kostte 125.000 euro. Van Aartsen wil dat alle inwoners van Den Haag daarvan kunnen profiteren.

Nu kunnen alle Hagenaars zich al aanmelden voor de receptie, maar slechts een beperkte groep kan erbij zijn. "In het atrium mogen maximaal 1800 mensen. En er zijn méér Hagenaars. Het is tijd voor verandering, vind ik. Waarom niet iets organiseren waar nog meer Hagenaars van kunnen genieten?." Van Aartsten stelt "een spetterende vuurwerkshow" voor op de Hofvijver op 1 januari 2015.

Later vuurwerk

Verder pleitte Van Aartsen voor een korter periode waarin vuurwerk mag worden verkocht. Als het aan de burgemeester ligt, mag er bovendien op Oudejaarsavond pas vanaf 23.00 uur vuurwerk worden afgestoken. Nu is dat al vanaf 10.00 uur 's ochtends. Verder wil hij hogere boetes voor overtredingen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl