NOS NieuwsAangepast

Facebookpagina over kat weg

Een Facebookpagina waarin wordt opgeroepen de dierenbeul te vinden die een kat in Amersfoort met vuurwerk heeft mishandeld, is offline gehaald. Volgens RTV Utrecht is dat gebeurd op verzoek van de eigenaar van de kat, die vond dat de FB-actie uit de hand liep.

De eigenaar zou bang zijn dat mensen het recht in eigen hand nemen. Mensen schreven onder meer dat de dader ook een rotje in zijn achterwerk moet krijgen.

Goed doel

Op de Facebookpagina loofde een aantal Amersfoorters een beloning uit voor de gouden tip die leidt naar de dierenbeul. Er werd een bedrag genoemd van 500 euro. Dat zou worden verdubbeld als de de tipgever van de beloning afziet. Dan zou er 1000 euro naar een goed dierendoel gaan.

De initiatiefnemers riepen iedereen op de Facebook-pagina te delen op sociale media.

"Hoe meer aandacht voor de zaak, hoe beter. Misschien bezwijkt de dader wel onder druk en geeft hij zichzelf aan."

Vandalen

Veel mensen spraken op de pagina hun walging uit over de "misselijkmakende actie". "Hoe kan iemand zoiets afgrijselijks doen, griezelige monsters."

Een of meer vandalen stopten zondag een rotje in het achterwerk van de kat en staken het aan. De verwondingen waren zo ernstig, dat de eigenaar de poes moest laten inslapen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl