NOS SportAangepast

"Van Gerwen domineert als Shrek"

Om 05.57 uur Nederlandse tijd twitterde Michael van Gerwen: "Welterusten iedereen. Lekker me mandje in, komen drukke dagen aan. Thnx." Dat was ongeveer zesenhalf uur nadat hij wereldkampioen darts van de PDC was geworden.

Wellicht was Van Gerwen net lang genoeg wakker om te kijken wat de Engelse kranten over hem schrijven. De Daily Mirror heeft het over een "wisseling van de wacht" nu hij Phil Taylor heeft afgelost als nummer één van de wereld.

"Taylor voerde de ranglijst al aan voor Band Aid (1984). Van Gerwens titel voelt als het einde van een tijdperk", aldus de Daily Mirror. "Hij heeft weinig tijd nodig gehad om zijn droom uit te laten komen. De Shrek lookalike domineert het podium zoals de groene oger."

Een oger is een groot en lelijk mensachtig monster. Ogers komen vaak in sprookjes en folklore voor als wezens die mensen eten...

Bold, bald Dutchman

De Daily Telegraph bewondert de enorme wilskracht van "bold, bald Dutchman" doordat hij in de spannende finale niet toegaf aan zijn zenuwen. "Hij werd al betiteld als toekomstig kampioen vanaf het moment dat hij als zeventienjarige het dartstoneel opkwam."

En Sky Sports kopt met grote letters naast een foto van Van Gerwen: King of the World!

Vierde Nederlandse wereldkampioen

Van Gerwen is na Raymond van Barneveld de tweede Nederlander die wereldkampioen darts (PDC) is geworden. Van Barneveld heeft nog vier wereldtitels achter zijn naam staan, maar die behaalde hij bij een andere bond (BDO). Hij is door zijn successen grotendeels verantwoordelijk voor de opkomst van de dartsport in Nederland.

Christian Kist en Jelle Klaasen wonnen beiden één keer het wereldkampioenschap van de BDO.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl