NOS NieuwsAangepast

Curaçao: NL militairen springen bij

door correspondent Dick Drayer

Nederlandse militairen hebben op Oudejaarsavond gewapende assistentie verleend aan het politiekorps van Curaçao. Daartoe werd besloten in een overleg tussen premier Ivar Asjes, gouverneur Lucille George Wout en brigadegeneraal Dick Swijgman.

Een woordvoerder van de kustwacht bevestigt dat militairen van het 17de Pantserinfanteriebataljon uit Oirschot wegversperringen met prikkeldraad hebben geïnstalleerd op de toenaderingswegen naar Barber, een plaatsje ten westen van Willemstad. Lokale media berichten dat de bescherming is bedoeld voor het politiebureau van Barber. Dat wordt momenteel bewaakt door een arrestatieteam van de politie. Eén van de verdachten van de moord op politicus Helmin Wiels, Dangelo D., zit daar vast.

Overplaatsing

Defensie laat weten vooralsnog niets te kunnen zeggen over de aard en achtergrond van de hulp aan het politiekorps van Curaçao. Ook de politie en de minister van Justitie van Curaçao doen verder geen mededelingen.

Tijdens de eerste rechtszitting in december maakte het Openbaar Ministerie duidelijk dat voor het leven van Dangelo D. werd gevreesd als hij zou worden overgeplaatst.

In september hing Luigano Florentina, alias Pretu, zich op in een politiecel van het bureau in Barber. Hij was ook verdachte in de moordzaak op Wiels en net overgeplaatst van de zwaarbewaakte marinekazerne in Suffisant.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl