NOS NieuwsAangepast

Alle arrestanten Veen nog vast

Alle jongeren die eerder deze week opgepakt werden in Veen zitten nog vast. Ze worden nog verhoord.

De politie arresteerde maandagavond honderd mensen die zich tegen de politie hadden gekeerd bij een autobrand.

Enorme klus

Volgens een woordvoerder van de politie is het een "enorme klus" om de 100 jongeren te verhoren. Het is niet duidelijk wanneer de verhoren klaar zijn en de eerste jongeren vrijgelaten kunnen worden.

Burgemeester Fons Naterop zei tegen Omroep Brabant dat vandaag mogelijk de eerste arrestanten vrijkomen. "Ik heb begrepen dat alles in het werk gesteld wordt om de mensen die vandaag zijn gehoord en die verder geen blaam treft zo spoedig mogelijk vrij te laten."

Tijdsdruk

Advocaat Erik Thomas, die tientallen verdachten bijstaat, verwacht dat er aan het eind van de middag een scheiding zal worden gemaakt van mensen die naar huis kunnen en mensen die nader worden onderzocht. "Ik heb begrepen dat er extra politieagenten zijn ingezet om de verhoren te bespoedigen."

Thomas heeft alle verdachten met collega's in groepen ontvangen. "Dat is vrij bijzonder, ik heb dat niet eerder meegemaakt, maar dat moest vanwege de tijdsdruk."

Jaarwisseling

Volgens de burgemeester zijn er in Veen alleen een paar incidenten geweest rond de jaarwisseling. Gisteravond brandde er nog een auto af. Volgens de politie waren er vannacht geen grote incidenten in Veen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl