NOS SportAangepast

Herkansing Van Gerwen in finale

Darter Michael van Gerwen hoopt woensdagavond in Londen de kroon op het werk te zetten. De 24-jarige Brabander staat in de finale van het WK tegenover de Schotse verrassing Peter Wright.

Vorig jaar verloor Van Gerwen op Nieuwjaarsdag de WK-finale van de levende dartslegende Phil Taylor. Van Gerwen begint nu als favoriet aan de eindstrijd in het volgepakte Alexandra Palace van Londen.

Van Gerwen favoriet

'Mighty Mike' maakte in de halve finales grote indruk door tweevoudig wereldkampioen Adrian Lewis met 6-0 weg te gooien. "Ik zie mezelf ook als favoriet, maar dat biedt geen enkele garantie", zegt Van Gerwen. "Ik zal voor iedere leg en voor iedere set moeten vechten, anders kan ik niet winnen."

Hij schreef de afgelopen maanden al de lucratieve Premier League Darts en de finale van het Players Championship op zijn naam. De Nederlandse darter versloeg zijn bontgekleurde opponent uit Schotland al twee keer op het WK, in 2009 en 2012. Voor de winnaar in Londen ligt een vette cheque van 250.000 Britse ponden klaar, omgerekend ruim 300.000 euro.

De finale begint om 21.00 uur Nederlandse tijd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl