NOS SportAangepast

Derde NK-goud baanrenster Wild

Baanrenster Kirsten Wild heeft bij de NK in Apeldoorn drie titels veroverd. Na de puntenkoers en de achtervolging won de Zwolse op de slotdag ook nog goud op het onderdeel scratch.

Wild (Argos-Shimano) wist op de streep nog net haar ploeggenote Amy Pieters te verslaan, die voor de derde keer zilver kreeg omgehangen. Roxane Knetemann reed naar de bronzen medaille.

In de koppelkoers waren de rollen omgedraaid: Pieters veroverde samen met Kelly Markus nipt de titel ten koste van Wild, die samen reed met Winanda Spoor. Brons was er opnieuw voor Knetemann, die een koppel vormde met Vera Koedooder.

Koppelkoersgoud Mouris/Stroetinga

Jens Mouris en Wim Stroetinga pakten goud op de koppelkoers. Zij wisten net als Melvin van Zijl en Didier Caspers een ronde voorsprong te nemen op de rest van het veld en wonnen de onderlinge strijd op punten.

Stroetinga zag de overwinning als goed voorteken voor de komende Zesdaagse van Rotterdam (vanaf donderdag). "We willen daar winnen en hier hebben we wel laten zien dat het erin zit."

Pim Ligthart en Barry Markus besloten hun laatste wedstrijd in het shirt van Vacansoleil-DCM met een bronzen plak. "We wilden graag winnen als afsluiting, maar dat zat er niet in", zei Ligthart.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl